Hoe gebruik ik Skype / Teams & FaceTime

Hoe gebruik ik Skype / Teams & FaceTime

Gebruik maken van Skype / Teams of FaceTime

Binnen Cordaan bieden we een drietal manieren aan om thuis te vergaderen via video, dat zijn Skype & Teams van Microsoft en FaceTime van Apple. Onderstaand de uitleg hoe deze diensten kunnen worden gebruikt.

Belangrijk!
Het is vanuit de privacyregeling niet toegestaan om binnen deze applicaties cliënt specifieke data te delen. Tevens is het goed te begrijpen dat de gegevens gecreëerd in deze omgevingen niet worden overgezet naar de nieuwe "webwerkplek" waarmee Cordaan binnenkort live zal gaan. Bestanden dienen daarom op de gebruikelijke locaties opgeslagen te worden!

Kies een applicatie voor meer informatie

 1. Skype
   

  Skype is alweer vele jaren een bekende manier om met elkaar een videogesprek te voeren, wellicht maak je er prive al gebruik van. Binnen de zakelijke omgeving wordt het ook veel veelvuldig gebruikt. Dit gebeurt in een aparte applicatie met de naam "Skype voor bedrijven". Deze app is standaard al op de Cordaan iPad of iPhone geinstalleerd maar kan ook op andere apparatuur, zoals een laptop of prive smartphone worden geinstalleerd.  Heb jij de applicatie nog niet download deze dan. Als je de applicatie hebt geinstalleerd dan kan je met je @cordaan.nl account inloggen. De volgende zaken zijn binnen Skype mogelijk.

  1. Je collega's bellen met of zonder video.
  2. Je agenda inzien en afspraken plannen.
  3. Chatten.
  4. Wil je meer informatie over de mogelijkheiden bezoek dan eens de online handleiding van Microsoft, hierin staan de verschillende mogelijkheden uitgelegd.

 2. Teams
   

  Sinds een paar jaar biedt Microsoft een nieuwe applicatie met de naam Teams. Deze applicatie heeft naast de diensten die Skype biedt ook een aantal andere mogelijkheden, daarbij is het slimme aan teams dat je van te voren een groep kunt maken waarmee je samenwerkt, zo kunnen jullie eenvoudig en snel contact met elkaar opnemen. Ook teams maakt onderdeel uit van de standaard van Cordaan applicaties en is daarom tevens met je @cordaan.nl account te gebruiken. Standaard staat de app al op Cordaan iPhones en iPads geinstalleerd. Heb jij de app niet installeer deze dan via deze link. Heb je de applicatie geïnstalleerd dan zijn de volgende zaken mogelijk:

  PS. Het is ook mogelijk om Teams binnen de browser te gebruiken dit werkt het beste met Google Chrome, open teams direct in de browser (Bij voorkeur niet binnen Citrix openen) Buiten Citrix om gebruiken kan door bij het opstarten van de Chromebox op de startpagina NIET meteen op "Inloggen Cordaan netwerk" te klikken, kies hier al direct voor de tegel "Microsoft Teams (Online)".

  1. Je collega's en externe bellen met of zonder video.
  2. Je agenda inzien en afspraken plannen.
  3. Chatten.
  4. Je bureublad delen en het scherm overnemen van een ander persoon in de vergadering.
  5. Documenten delen binnen chats.
  6. Het komt allemaal in een overzichtelijke weergave.

  Meer informatie over Teams? Bekijk de korte handleiding

 3. FaceTime
   
  Heb jij een iPad of iPhone van Cordaan of bezit je zelf een van deze 2 Apple apparaten dan kan je voor Videobellen ook gebruik maken van FaceTime. In FaceTime hoef je niet in te loggen het werkt direct. Facetime kan niet gebruikt worden op laptops of vaste computers van andere merken dan Apple. Wil jij de mogelijkheden van FaceTime weten, die kan je hier bekijken.
Sluit bericht